Veilig Zonnen

Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak inplannen voor een van onze behandelingen.

Tijdens mooi zonnig weer kijken we er met zijn allen naar uit om heerlijk van de zon te kunnen genieten. En dat we moeten smeren dat weten we gelukkig wel, maar er zijn nog meer zaken waar we op moeten letten om veilig van de zon te kunnen genieten. Zonschade kan niet alleen zorgen voor huidkanker, maar versnelt ook de huidveroudering. Smeren dus!

Hier onder een aantal tips om zo veilig mogelijk te zonnen.

Zonbescherming/SPF is 365 dagen per jaar een must, ook als de zon niet schijnt kunnen de UV-stralen schade veroorzaken aan de huid.

De hoogte van je zonbeschermping/SPF is afhankelijk van je huidtype en zonkracht. Gebruik echter altijd minimaal factor 30.

Kijk goed naar de houdbaarheid!
Let op, zonbescherming kan wel degelijk over de datum gaan, waardoor deze minder effectief is en dan niet meer de nodige bescherming geeft. Na 1 jaar is de spf dermate verminderd dat de zonbescherming van het product niet meer werkt.

Het is belangrijk om 30 tot 15 minuten voordat de huid wordt blootgesteld aan zonlicht te smeren. Hierdoor kan het product goed in de huid trekken. Daarna is het belangrijk om iedere 2 uur te smeren. Mocht je gaan zwemmen of veel zweten dan raden wij aan vaker te smeren, ook als er op het product vermeld staat dat het waterproof is. Je kunt door het afdrogen met de handdoek ook de bescherming er mee af vegen. Ook bij een hoge factor dient er regelmatig te worden gesmeerd!

Pas op bij het water!
Water weerkaatst de stralen van de zon, waardoor je aan extra veel zon wordt blootgesteld. Daarnaast dringen UV-stralen makkelijk door helder water en kunnen zo je huid probleemloos bereiken. Het risico op verbranden is bij het water dus het grootst!

Benieuwd naar onze favoriete zonproducten? Kijk dan eens op ons instagram of facebook account of kom gerust langs in de winkel. Wij geven u graag een passend advies.

Onze topmerken

Wij voeren de volgende 6 topmerken: FORLLE’D, SENSAI, PCAskin, DR.K, ME LINE en PAYOT. We selecteren uitsluitend merken waarvan de behandelingen uitblinken qua resultaat, doen wat ze beloven, en elk merk heeft een kenmerkende behandelmethode. Doordat we met pure producten werken is de kans op allergie zo goed als nihil.