Moet je naast Botox en fillers nog cosmetica gebruiken?

Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak inplannen voor een van onze behandelingen.

Botox, Lasers en Fillers deze termen horen we steeds vaker voorbij komen, het wordt vaak gedaan om lijntjes, rimpels en volume verlies tegen te gaan. Maar wat men vergeet, is dat botox en fillers er niet voor zorgen dat onze huid in topconditie blijft. Daar hebben huidverbeterende behandelingen en je skincare producten een hele grote rol in. Skincare producten kunnen we onderverdelen in 2 groepen de Cosmetica en de Cosmeceuticals. In deze blog zal ik uitleggen wat precies het verschil is en waarom het zo belangrijk is om de huid naast je injectables ook goed te onderhouden met de beste producten en behandelingen om de huid in topconditie te houden.

Cosmetica worden ook wel de “feelgood” merken genoemd. Deze crèmes werken voornamelijk op de bovenste huidlaag en bieden comfort aan de huid. Ze ruiken vaak erg lekker vanwege de parfum die er in zit verwerkt. Er zit een lage concentratie aan actieve ingrediënten in waardoor het resultaat van de producten minimaal is. Zeker voor huiden die uit balans zijn kan het zorgen voor meer roodheid of irritatie na langer gebruik.
Daarentegen werken Cosmeceuticals ook op de diepere huidlagen en kunnen daarmee specifieke huidproblemen effectiever aanpakken. Bovendien zijn Cosmeceuticals wetenschappelijk onderbouwde huidverzorgingsproducten. Voorbeelden van Cosmeceuticals zijn PCA-Skin, Forlle’d, ME-line en DR.K. Deze merken werken met een hoog percentage actieve ingrediënten die de huid zichtbaar verbeteren en verjongen door middel van regelmatig behandelingen in de salon te laten doen en de producten voor thuisgebruik. Voor een supermooi resultaat moet je geduld hebben, het duurt 3 maanden zeker eer dat je huid in topconditie is. Alleen samen kunnen we het juiste resultaat bereiken.

Onze topmerken

Wij voeren de volgende 6 topmerken: FORLLE’D, SENSAI, PCAskin, DR.K, ME LINE en PAYOT. We selecteren uitsluitend merken waarvan de behandelingen uitblinken qua resultaat, doen wat ze beloven, en elk merk heeft een kenmerkende behandelmethode. Doordat we met pure producten werken is de kans op allergie zo goed als nihil.