De zon en de huid

Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak inplannen voor een van onze behandelingen.

Eindelijk kunnen we weer genieten van de zon. De zon heeft een positieve kant maar helaas ook een negatieve.
De voordelen van de zonnestralen zijn: Het maakt vitamine D aan wat goed is voor de opbouw onze botten, je voelt je gelukkiger omdat de warme stralen invloed hebben op je hormoonstelsel en het hormoon endorfine oftewel je gelukshormoon wordt aangemaakt.
De zon is eigenlijk ook een natuurlijke antidepressiva omdat iedereen er vrolijker door wordt.

Bij onverantwoord zonnen of onbeschermd in de zon zitten heeft het ook een negatief effect op de huid. De laatste jaren is men er zich wel meer bewust van geworden maar wij horen toch nog steeds vaak in ons instituut dat mensen zich niet iedere dag insmeren. Ook gebruiken veel mensen een veel te lage spf en dat alleen doen als ze op vakantie gaan of bv gaan fietsen maar niet dagelijks als ochtendverzorging.

Men is zich niet bewust dat op een normale zonnige dag je ook regelmatig buiten komt. Denk daarbij aan boodschappen doen, kinderen van school halen of even buiten een kopje koffie drinken. Allemaal momenten dat je dan onbeschermd buiten komt.

Ons advies is dan ook om dagelijks als huidverzorging een zonnecrème te gebruiken met een hoge spf met daarin dezelfde werkstoffen als je normale huidverzorging.

Een dagcrème met een spf erin is géén zonbescherming maar filtert enkel de schadelijke straling van licht op de huid zoals je computerscherm of kunstlicht dus is niet voldoende om je huid volledig te beschermen tegen de schadelijke UV stralen. Ik zal ook even uitleggen wat er gebeurt met je huid als je onbeschermd in de zon gaat.

De UV-straling komt dieper in de huid waardoor collagene en elastine vezels afbreken, waardoor er rimpels ontstaan. Je zweet meer waardoor er vocht wordt onttrokken aan de huid. Denk hierbij aan een natte spons. Als deze droog is en je buigt hem breekt deze ( rimpels), blijft de spons nat is hij veel buigzamer.

Verbranding van de huid moet je echt proberen te voorkomen. Gebeurt dit te vaak is de kans groot dat je op latere leeftijd ernstige beschadiging van de huid hebt opgebouwd met als gevolg huidkanker. Kortom allerlei factoren die huidveroudering versnellen maar ook bij onvoldoende bescherming huidkanker kunnen veroorzaken. Huidkanker staat momenteel in de top 3 van deze vervelende ziekte.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Smeer in ieder geval dagelijks een goede zonnecrème met een hoge spf minimaal 30. Geen te lage want een spf wil alleen maar zeggen dat je langer beschermd bent in de zon. Al onze zonproducten hebben minerale filters wat wil zeggen dat deze meteen actief zijn op en in de huid met beschermen. De voordelige merken hebben alleen chemische filters die pas gaan werken na een half uur tot een uur.

De zon producten van PCAskin zijn goedgekeurd door de Skin Cancer Foundation en hebben diverse zonnecrèmes die huidverjongend werken maar zelfs ook voor de vette gecombineerde huid een niet vette zonnecrème hebben die niet meteen de huid verstopt of plakkerig aanvoelt.

Wilt u anti-aging ? Dan adviseren wij Sensai en de zonproducten van Payot welke geschikt zijn voor het hele gezin. Wist je dat Payot ook een voorbruinings product heeft? Als je dit 3 weken gebruikt voor je vakantie gaat dan haalt het pigment naar boven waardoor je sneller bruint!

Tip: geniet verantwoordt van het heerlijke zonnetje, drink veel water en blijf uit de zon op het heetst van de dag. Blijf goed smeren, liefst om de 2 uur en ook in de schaduw of op een bewolkte dag.

Wij wensen je een fijne zomer met vele zonnige dagen!

Onze topmerken

Wij voeren de volgende 6 topmerken: FORLLE’D, SENSAI, PCAskin, DR.K, ME LINE en PAYOT. We selecteren uitsluitend merken waarvan de behandelingen uitblinken qua resultaat, doen wat ze beloven, en elk merk heeft een kenmerkende behandelmethode. Doordat we met pure producten werken is de kans op allergie zo goed als nihil.