Anti-aging of verjonging, wat is nu eigenlijk het verschil?

Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak inplannen voor een van onze behandelingen.

We willen er allemaal goed uit blijven zien vooral naar mate we ouder worden. Wat is nu precies het verschil tussen anti-aging en verjongend werken? Welke werkstoffen pakken we en hoe zorgen we ervoor dat onze huid in top conditie blijft, dat ga ik je allemaal vertellen in deze blog.
De term anti-aging of verjonging word vaak door elkaar gehaald of zelfs als hetzelfde beschreven, maar toch zijn dit 2 heel verschillende termen. Als we denken aan anti-aging denken we aan een mooie jonge huid zo lang mogelijk jong houden, en als we denken aan verjonging denken we aan een huid die hier en daar al wat lijntjes of verslapping heeft weer zo jong mogelijk proberen te krijgen.

Als je anti-aging wil gaan werken moet je vooral denken aan anti-oxidanten, maar wat is dat precies?

Een anti-oxidant is een werkstof die de slechte stoffen en invloeden van buitenaf stuk maakt voor het in onze huid beschadiging kan maken, deze slechte stoffen worden ook wel vrije radicalen genoemd denk bijvoorbeeld aan invloeden van buitenaf, luchtvervuiling, UV straling, blauwlicht straling van de telefoon of computer. Maar ook stress is een grote factor. Daarom is het heel belangrijk om onze huid te beschermen met anti-oxidanten. Een heel bekende anti-oxidant is vitamine C, maar zo zijn er veel meer. Zo ook niacinamide oftewel vitamine b3, resveratrol of platinum zijn er een paar. Deze werkstoffen zorgen er allemaal voor dat ze je huid op en top beschermen tegen vroegtijdige veroudering.

Heb je toch hier en daar al een lijntje of verslapping betekent dit dat jou huid andere werkstoffen nodig heeft om te kunnen verjongen. Als je verjongend wilt gaan werken moet je denken aan vitamine A oftewel Retinol maar ook hyaluronzuur. We moeten de huid weer een wake up call geven om het collageen en elastine aan het werk te zetten zodat de lijntjes zachter worden en de verslapping minder. Deze werkstoffen zorgen ervoor dat de huid weer steviger en voller word en er weer jonger uit ziet.

Onze topmerken

Wij voeren de volgende 6 topmerken: FORLLE’D, SENSAI, PCAskin, DR.K, ME LINE en PAYOT. We selecteren uitsluitend merken waarvan de behandelingen uitblinken qua resultaat, doen wat ze beloven, en elk merk heeft een kenmerkende behandelmethode. Doordat we met pure producten werken is de kans op allergie zo goed als nihil.